Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Katowice Płeć: Mężczyzna
Paluszki serowe
Składniki:
* 250 g białego sera (półtłusty)
* 250 g margaryny lub masła
* 250 g mąki
* sól
* kminek
* białko lub całe jajko
Sposób przyrządzania:
mąkę, zmielony biały ser i margarynę wyrobić razem. Dodać pół łyżeczki soli. Rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm. Posmarować białkiem lub całym rozbełtanym jajkiem i posypać kminkiem. Wycinać radełkiem paluszki i poukładać na blasze. Wstawić do nagrzanego (ok. 200C) piekarnika i piec 10-15 min do zrumienienia. Surowe ciasto można zamrozić w zamrażalniku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach